Oplev psykiatrihospitalets hverdag for patienter og personale

I udstillinger på det Psykiatriske Museum i Nykøbing Sj møder du sindslidende patienter og følger dem, når de får behandlinger af hospitalets læger

Sygestue på det gamle sindssygehospital i Odsherred

Psykiatriens historie gennem 100 år

På psykiatrimuseet får du en enestående oplevelse af livet som sindssyg gennem tiderne. Samtidig får du et indblik i lægernes behandlingsmetoder fra de sidste 100 år og til i dag.

Udstillingen er bygget op med forskellige hverdagssituationer, som alle er indrettet med originale møbler, instrumenter og andre effekter fra det oprindelige sindssygehospital.

Få mere at vide om psykiatriens historie

 

Med kapel, kirkegård og brandstation

Når du er færdig med at gæste museet, må du ikke snyde dig selv for også at gå en tur i de smukke omgivelser. Hospitalet var indrettet som en lille by med egen kirke, skovkirkegård, brandstation og hvad der ellers hører sig til for at få et samfund til at fungere.

Vil du have alle historierne om det tidligere hospitals røde og gule bygninger, skal du tage med på en af museets rundvisninger.

 

Kapellet er en del af museet

En del af patienterne levede det meste af deres liv på sindssygehospitalet og blev begravet fra det smukke kapel, som ligger inde i skoven.

I dag bruges kapellet til udstillinger, foredrag eller andre begivenheder.

Kontakt museet på tlf. 20 46 73 39 eller skriv til museum@sns-museum.dk , hvis du vil leje kapellet.

Skovkirkegårdens enkle gravsteder

Skovkirkegården ligger ved siden af kapellet omgivet af store gamle bøgetræer og hører også til museet.

Gravstenene er enkle, så de passer smukt ind i naturen. I dag er det frivillige, der sørger for at holde kirkegården, så den ikke gror til.