Se museets rundvisning med skuespiller på TV2 Øst

Se museets rundvisning med skuespiller på TV2 Øst

TV2 Øst var med på Psykiatrisk Museums rundvisning med skuespiller 26. juli 2022, og det er der kommet et glimrende indslag ud af. 

I 2023 tilbyder vi igen disse rundvisninger med skuespiller.

Datoerne er 11., 18., 20. og 25. juli, det starter kl. 19.00 foran museet og varer ca. 2 timer. Der er kun 60 billetter pr. rundvisning, og billetter kan KUN købes på forhånd på billetexpressen.dk – DKK 80 for voksne, DKK 40 for børn mellem 7 og 15 år.

Den er gal med mit hoved, hr. doktor

Den er gal med mit hoved, hr. doktor

Den tidligere plejer, Knud Erik Hansen gennemfører igen i 2023 sin populære og spændende rundvisning “Den er gal med mit hoved, hr. doktor”. Knud Erik Hansen er 4. generation i sin familie, der har arbejdet på det det nu nedlagte psykiatriske hospital i Nykøbing Sj.
Han har en stor personlig viden om livet og behandlingerne på hospitalet, som han engageret og indlevende fortæller om på sine rundvisninger.

Knud Eriks rundvisninger finder sted den 6., 13. og 27. juli samt den 3. og 10. august. Disse særlige rundvisninger starter kl. 11.00 fra museet. Tilmelding er ikke nødvendig. Kom gerne før og se museet, før rundvisningerne starter, men der er også mulighed for at se museet efter rundvisningen.

Pris DKK 70 inkl. entré til museet – under 15 år gratis.

Bog om 2. verdenskrig i Nykøbing og omegn

Bog om 2. verdenskrig i Nykøbing og omegn

Sommerens rundvisning om Psyiatrisk Hospitals betydning for modstandkampen under 2. verdenskrig var en stor succes med mere end 120 deltagere.

Efter den store interesse har Psykiatrisk Museeum nu også lokalhistoriker og rundviser Claus Marcussens bog,  2. verdenskrig i Nykøbing og omegn, på hylderne.

Bogen er på tilbud på museet

I bogen kan du blandt andet kan læse om, hvordan læge Jørgen Ravn, der var ansat på Skovhus under krigen, spillede en central rolle, når det gjaldt om at skjule flygtninge og politifolk.

Bogen er en spændende fortælling om modstandsgrupperne på hospitalet og i Nykøbing. Normalprisen er 399 kroner, men bogen er lige nu på tilbud på museet for 299 kroner.

Velkommen til psykiatrimuseets nye lokaler

Velkommen til psykiatrimuseets nye lokaler

Fredag 29. april åbner Psykiatrisk Museum i nye og mere centralt beliggende lokaler i hjertet af Annebergparken.

“Vi glæder os til at byde velkommen i Psykiatrisk Museum, som nu ligger midt i  Anneberg Kulturpark – også kendt som Grønnegården,” siger museets bestyrelsesformand, Flemming Petersen.

I dag finder du museet mellem det gamle vaskeri og køkkenet. Her har det tidligere sindssygehospital haft systue.

En central del af kulturparken

“Det er en mere central beliggenhed end den tidligere placering ved skoven. Nu ligger vi midt i Grønnegården, som er et spændende område med masser af kunst, gode spisestede, producenter af lokale fødevarer, mulighed for overnatning og meget andet. Det vil helt sikkert tiltrække endnu flere gæster til museet, end vi har i dag,” forklarer Flemming Petersen.

Find vej til Odsherreds psykiatriske museum

Nykøbing Sjælland Psykiatriske Museum, Annebergparken 28, 4500 Nykøbing Sj

Psykiatrisk Museum flytter ind over det gamle vaskeri

Psykiatrisk Museum flytter ind over det gamle vaskeri

Fredag 29. april 14. april kl. 10 lukker museet dørene op til nye og bedre beliggende lokaler i selve hjertet af Annebergparken. Nemlig i Grønnegården, der i dag også er kendt som Anneberg Kulturpark.

De nye lokaler ligger på førstesalen over sindssygehospitalets gamle vaskeri, hvor der tidligere var systue. Den nye adresse er Annebergparken 28 1. sal tv.

Flytningen betyder, at museet har lukket indtil 29. april, hvor vi glæder os til at vise vores nye lokaler frem.

Bøger til salg på det psykiatriske museum

Bøger til salg på det psykiatriske museum

‘Mennesker på sindssygehospital’ af Jens-Emil Nielsen. Pris: 200 kroner

‘Sikringen – forbrydelse, farlighed og foranstaltninger Sikringsafdelingen i dansk psykiatri 1918 – 2018’ af Jesper Vaczy Kragh. Pris: 299 kroner.

‘Mine 31 år på Sikringen’ af Knud Erik Hansen. Bogen er skrevet ud fra egne oplevelser som plejer og om de omvæltninger der har været gennem årene. Den landsdækkende Sikring i Nykøbing Sj. blev flyttet til Slagelse i 2015. Pris: 59 kroner.

‘Det hvide snit – Psykokirurgi og dansk psykiatri 1922 – 1983’ af Jesper Vaczy Kragh. Pris: 419 kroner.

‘Den gule by bag skoven’ redigeret af Jessica Grant Jørgensen for Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum. Udgivet i 2016 i anledning af det psykiatriske hospitals 100 års jubilæum. Pris: 249 kroner.

2. verdenskrig i Nykøbing og omegn‘, lokalhistoriker Claus Marcussens, 2015. Pris: 299 kroner