Oplev psykiatrihospitalets hverdag for patienter og personale

På Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum møder du sindslidende patienter og følger dem, når de får behandlinger af hospitalets læger

Psykiatriens historie fra middelalderen til i dag

På psykiatrimuseet får du en enestående oplevelse af livet som sindssyg gennem tiderne. Samtidig får du et indblik i lægernes behandlingsmetoder fra middelalderen og til i dag.

Udstillingen er bygget op med forskellige hverdagssituationer, som alle er indrettet med originale møbler, instrumenter og andre effekter fra det oprindelige sindssygehospital.

Museet blev etableret 15. november 1965, den samme dag hvor hospitalet kunne fejre sit 50-års jubilæum.

Få mere at vide om psykiatriens historie

 

Med kapel, kirkegård og brandstation

Når du er færdig med at gæste museet, må du ikke snyde dig selv for også at gå en tur i de smukke omgivelser. Hospitalet var indrettet som en lille by med egen kirke, skovkirkegård, brandstation og hvad der ellers hører sig til for at få et samfund til at fungere.

Vil du have alle historierne om det tidligere hospitals røde og gule bygninger, skal du tage med på en af museets rundvisninger.

 

Kapellet er en del af museet

En del af patienterne levede det meste af deres liv på sindssygehospitalet og blev begravet fra det smukke kapel, som ligger inde i skoven.

I dag bruges kapellet til udstillinger, foredrag eller andre begivenheder.

Skovkirkegårdens enkle gravsteder

Skovkirkegården ligger ved siden af kapellet omgivet af store gamle bøgetræer og hører også til museet.

Gravstenene er enkle, så de passer smukt ind i naturen. I dag er det frivillige, der sørger for at holde kirkegården, så den ikke gror til.