Parkering ved Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum:

Unknown6

I bil: Museet er beliggende på det store hospitalsområde, hvor der ikke er tidsbegrænset parkering, så udover at man skal følge gældende færdelsregler, så kan man parkere gratis over hele hospitalet. Ved museet findes godt 50 parkeringspladser og yderligere 100 er inden for 500 meters afstand.

I bus: Det er ikke muligt med en stor bus at køre helt op til museet. Parker på det lige stykke vej mellem Pilehus og Elmehus. Derfra er der ca. 150 meter til Det Psykiatriske Museum.

 

Handicapforhold:

Unknown5

Museet er tilgængeligt for personer med nedsat funktionsevne. Praktisk info, museet er indrettet i en tidligere patientafdeling, og derfor fra 1915, hvorfor der IKKE er niveaufri adgang fra gadeplan. Indendørs er der ingen problemer og plads nok at komme rundt med kørestole og lignende på. Men for at komme ind er der fire trin som skal paseres.

Rundvisningen foregår på området, der er derfor ingen problemer I at følge med rundt I kørestole og lignende, der er dog ét trin ind bade I kapel og kirke.

 

Godt at vide:

images2

  • Betalingskort – Museet modtager betaling med Dankort og med mobiltelefontjeneste Swipp.
  • Buslinje 566 kører mellem Nykøbing Sj. og Asnæs og stopper lige foran hospitalet, hvorfra man kan nyde en god gåtur fra indgangen til hospitalet og op til museet.
  • Fotografering er tilladt til privat brug. Fotografering, video eller lign. til kommercielt brug sker efter aftale med Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum.
  • Hver onsdag i juli og august er Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum åbent til kl. 21.00.
  • Kæledyr er desværre ikke tilladt på museet under hensynstagen til de af vores gæster, der ikke tåler pels.
  • Medbringer du meget små børn og ønsker at deltage på rundvisningen, kan det anbefales at tage en klapvogn med, rundvisningen tager ca. 1 time og er rundt på tærrenet.
  • På museet finds QR-koder, en app til læsning af koderne kan med fordel hentes hjemmefra i App-store eller Android Market.
  • Rundvisning er incl. i entreen, rundvisninger finder altid sted søndage og onsdage, når vi har åbnet disse dage. Besøger du museet en dag, hvor der ikke er rundvisning, kan du blot gemme billetten og fremvise den en anden dag, hvor du ønsker at deltage på en rundvisning.
  • Rygning er ikke tilladt på Nykøbing Sj. Psykiatriske Musuems indendørsarealer. Rygning er dog tilladt omkring museet, her er opsat askebægre og bænke.
  • Tasker er som udgangspunkt ikke tilladt i museets samlinger. Ved indgangen kan tasker overdrages til personalet, som vil sørge for sikker opbevaring. Obevaring er dog på eget ansvar.

 

Spis i nærheden:

Unknown8

Restaurant Anneberg – Med en af Odsherreds smukkeste udsigter kan Restaurant Anneberg beliggende kun 10 minutters gang fra museet klart anbefales. Herfra kan du nyde a la carte og buffet med mange lækre retter fra restaurantens dygtige kok Jasper. Der er også en fantastisk udsigt over Nykøbing Bugt. Samme restaurant er beliggende i samme bygning som Hempels Glasmuseum.
http://www.restaurant-anneberg.dk

Hotel Højby Sø – I Højby, kun 4 km. fra museet ligger hotel Højby Sø med et dejligt køkken med mad af lokale råvare og udsigt over Højby og Trundholm mose. Gert og Ilse er hele året klar til at byde dig velkommen på deres hotel og restaurant. Endnu et fantastisk sted i det smukke Odsherred. http://hotelhoejbysoe.dk

 

Overnatning i nærheden:

images1

Indenfor kun 15 minutters gåafstand ligger der både hotel og vandrehjem. Besøgende på psykiatrimuseet kan med fordel overnatte på enten:

Danhostel – Anneberg Vandrehjemhttp://www.annebergvandrerhjem.dk

Hotel du Vesthttp://www.hotelduvest.dk

Lukket for kommentarer