Parkering ved Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum:

Unknown6

I bil: Museet er beliggende på det store hospitalsområde, hvor der ikke er tidsbegrænset parkering, så udover at man skal følge gældende færdselsregler, så kan man parkere gratis over hele hospitalet. Ved museet findes godt 30 parkeringspladser og yderligere 100 er inden for 300 meters afstand.

I bus: Det er ikke muligt med en stor bus at køre helt op til museet. Parker på det lige stykke vej mellem Pilehus og Elmehus. Derfra er der ca. 150 meter til Det Psykiatriske Museum.

Handicapforhold:

Unknown5

Museet er tilgængeligt for personer med nedsat funktionsevne. Museet er indrettet i en tidligere patientafdeling, hvorfor der IKKE er niveaufri adgang fra gadeplan. Indendørs er der ingen problemer og plads nok at komme rundt med kørestole og lignende på. Men for at komme ind er der fire trin som skal passeres.

Rundvisningen foregår på området, der er derfor ingen problemer I at følge med rundt I kørestole og lignende, der er dog ét trin ind I kapel, kirke og kirkegård.

Godt at vide:

images2

  • Betalingskort -Museet modtager kontanter, mobilpay og betalingskort.
  • Mulighed for kørsel med bus fra Nykøbing Sj. station som stopper på Egebjergvej lige foran hospitalet, herfra gå afstand ca. 800 meter.
  • Fotografering er tilladt til privat brug. Fotografering, video eller lign. til kommercielt brug sker efter aftale med Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum.
  • Kæledyr er desværre ikke tilladt på museet under hensynstagen til de af vores gæster, der ikke tåler pels.
  • Medbringer du meget små børn og ønsker at deltage på rundvisningen, kan det anbefales at tage en klapvogn med, rundvisningen tager ca. 1 1/2 time og er rundt på tærrenet.
  • På museet finds QR-koder med uddybende information som kan scannes med din smartphones kamera.
  • Rygning er ikke tilladt på Nykøbing Sj. Psykiatriske Musuems indendørsarealer. Rygning er dog tilladt omkring museet, her er opsat askebægre og bænke.
  • Tasker er som udgangspunkt ikke tilladt i museets samlinger. Ved indgangen kan tasker overdrages til personalet, som vil sørge for sikker opbevaring. Opbevaring er dog på eget ansvar.

Spis i nærheden:

Unknown8

Restaurant Anneberg – Med en af Odsherreds smukkeste udsigter kan Restaurant Anneberg beliggende kun 10 minutters gang fra museet klart anbefales. Herfra kan du nyde a la carte og buffet med mange lækre retter fra restaurantens dygtige kok Jasper. Der er også en fantastisk udsigt over Nykøbing Bugt. Samme restaurant er beliggende i samme bygning som Hempels Glasmuseum. Se mere på www.restaurant-anneberg.dk

Hotel Højby Sø – I Højby, kun 4 km. fra museet ligger hotel Højby Sø med et dejligt køkken med mad af lokale råvare og udsigt over Højby og Trundholm mose. Gert og Ilse er hele året klar til at byde dig velkommen på deres hotel og restaurant. Endnu et fantastisk sted i det smukke Odsherred. Se mere på www.hotelhoejbysoe.dk

Overnatning i nærheden:

images1

Mangler du overnatninger? Inden for kort afstand af museet er der både hoteller og masser af feriehuse i hele Odsherred, du kan se mere her:

Hotel du Vest

Feriehuse i Odsherred

Sommerhuse i Odsherred

Lukket for kommentarer